Apple PayEl sistema de pagament amb telèfons intel·ligents d’Apple ja es pot fer servir a Espanya per als clients de Banco de Santander.

La decisió d’Apple de portar el seu sistema de pagament amb mòbil, es deu al fet que Espanya més d’un 75% dels comerços compta amb terminals adaptats per aquest tipus de pagament i això representa un potencial d’11,5 milions d’usuaris que poden accedir a aquest tipus de pagament. Als Estats Units només un 30% dels comerços disposen de sistemes de pagament ‘contactless‘.

Per a garantir la privacitat en els pagaments, Apple compta amb tres nivells de seguretat així, els iPhone disposen d’un xip integrat que garanteixen que les dades que introdueixen els usuaris quedin a l’aparell i no al núvol ni a servidors de la companyia. L’autorització de la transacció depén del codi de seguretat dinàmic d’un únic ús. Finalment, la seguretat del procés es completa amb l’autenticació a través de les empremtes dactilars.

En cas de robatori del terminal, el propietari pot de forma remota suspendre temporalment la targeta i tornar- la a activar quan el trobi; també pot eliminar la targeta del mòbil o bloquejar el terminal.

Apple Pay es pot fer servir amb l’iPhone SE, iPhone 6 i posteriors, iPad Pro, iPod Air 2 i iPad mini 3 i posteriors. També es pot fer servir amb Safari en els models de Mac a partir del 2012 amb macOS Sierra i cal confirmar el pagament amb un iPhone, AppleWatch o amb el Touch ID dels nous MacBook Pro.

El Santander ha estat el primer banc espanyol en adoptar aquest sistema de pagament per als seus prop d’1,3 milions d’usuaris de banca mòbil dels quals una tercera part són usuaris d’iPhone.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live