www.viladecans.mobiEls espanyols prefereixen Android per als seus ‘smartphones’, amb un 84,1 % de quota, enfront del sistema operatiu iOS d’Apple que compta amb el 3,1 % de la quota de mercat.

El ritme de creixement de vendes de ‘smartphones’ amb el sistema operatiu de Google a Espanya és de vertigen, gràcies a la gran oferta disponible a preus molt competitius. Espanya és el país amb més quota d’aquest SO.

Segons un estudi de Kantar Worldpanel Comtech, de maig a juny es va produir un increment del 78,7 % al 84,1 % de quota de mercat d’Android a Espanya, més d’un 5 %.  La pujada de vendes de mòbils amb aquest sistema operatiu encara és més evident si la comparem amb xifres de juny de 2011, quan Android comptava amb un 41,3 % del mercat de ‘smartphones’.

Els iPhone d’Apple estan perdent quota de mercat al nostre país, iOS ha perdut un 0,1 per cent de quota en l’últim mes (3,3 al maig enfront del 3,2 al juny). A més, el sistema operatiu d’Apple ha caigut de forma més notable de forma interanual, ja que el juny de 2011 tenia un 5,7 per cent del mercat al nostre país.

D’altra banda, Blackberry també ha patit un descens en el mercat del 9,3 per cent el juny de 2011 al 7,2 per cent del mateix mes aquest any. No obstant això, és Symbian, el sistema operatiu abandonat per Nokia, el que ha patit major pèrdua de quota en l’últim any. Ha passat del 40,2 per cent el juny de 2011 al 3,4 per cent en aquest mes de juny de 2012.

A nivell mundial, l’estudi també dóna unes xifres molt positives per al sistema operatiu mòbil de Google. Compta amb més de la meitat del mercat als Estats Units (50,2 per cent), Austràlia (56,9 per cent), Gran Bretanya (57,2 per cent), Alemanya (68,5 per cent), França (58 , 8 per cent) i Espanya (84,1 per cent). En concret, al continent europeu la quota d’Android més baixa és la d’Itàlia i està en un 49,6 per cent.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live