Google Play librosA partir d’avui comença a funcionar la llibreria electrònica  de Google Play al mercat espanyol, amb un repertori d’uns 100.000 llibres, entre ells l’oferta de les grans i petites editorials en llengua catalana i castellana.

La nova botiga de llibres de Google funciona com  un espai obert a tots els diferents dispositius, però enfocat principalment als connectats a la xarxa, com tauletes i telèfons intel·ligents.

Després de superar diversos plets amb els editors Google ha arribat a un acord per poder llençar el seu projecte de venda de llibres electrònics. En el cas espanyol el problema s’ha solucionat a mitges i així, entre l’oferta inicial que podrem trobar a la seva botiga, tenim els llibres dels grups Planeta, Random House Mondadori i Grup 62 però no Santillana, Salamandra, Tusquets, RBA i Ediciones B.

Els usuaris de telèfons i tauletes Android poden comprar des dels seus dispositius els llibres a Google Play i llegir-los des de l’aplicació Google Play Books. Els usuaris d’ordinadors personals poden accedir a la web de Google Play i llegir els llibres des del navegador, i els de dispositius d’Apple només poden utilitzar aquesta aplicació com a forma de lectura, però han d’adquirir els llibres des del navegador Safari per estalviar-se la comissió del 30% que cobra Apple per permetre la compra des d’una aplicació per a Iphone o Ipad.

Mentre que en aquests casos la lectura pot ser sincronitzada, en línia, els propietaris d’e-readers de tinta electrònica tenen l’opció de descarregar arxius epub seguint el procediment habitual.

La gamma de preus de Google és la mateixa que a la resta de botigues electròniques en marxa a Espanya, els llibres tenen un preu fix que estableix l’editor amb l’única possibilitat per als venedors d’aplicar un descompte del 5%.

Segons els últims informes, encara amb dades estimatives, el mercat del llibre electrònic a Espanya estaria al voltant del 3% de la facturació total del sector, amb una quota de mercat d’Amazon de com a mínim el 30%.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live