El nous sistema operatiu de la marca de la poma, promet ser la més revolucionaria des de la versió 7.

El nou sistema operatiu presenta una nova forma de rebre les notificacions, que permet interactuar sense haver d’obrir l’aplicació, així per exemple, podrem contestar un missatge o guardar a l’agenda un esdeveniment sense desbloquejar l’iPhone i iPad.

D’altra banda, les notificacions es poden eliminar pressionant la pantalla i s’ha afegit un gestor per accedir a la càmera, controls de reproducció i widgets.

Finalment, Apple ha accedit a obrir la programació de Siri a altres desenvolupadors, de manera que aviat es podrà entre d’altres, enviar un missatge de WhatsApp amb la veu.

Per la seva part, IOs10 millora l’escriptura amb un nou teclat intel·ligent capaç de detectar de forma automàtica cites de calendari, ubicacions, adreces recents i altres recursos que poden ser guardats i compartits de forma ràpida gràcies a un sistema d’aprenentatge que fins i tot serà capaç de detectar els idiomes que estem fent servir.

Quant a les fotos, el nou sistema operatiu posarà ordre gràcies al seu sofisticat sistema de reconeixement facial que agruparà automàticament totes les imatges on apareguin persones, animals i fins i tot objectes.

D’altra banda, s’ha creat una nova funció anomenada ‘Memories’ per organitzar les imatges de forma intel·ligent en un mapa interactiu organitzat per dates i llocs i que es presenta en un vídeo resum.

IOs10La nova aplicació de mapes incorpora interessants millores en la navegació com ara zoom al fer un gir o la capacitat de predir la teva destinació en funció de la teva agenda i els teus hàbits. D’altra banda, també s’ha fet possible la integració amb aplicacions de tercers de manera que per exemple es podrà demanar un vehicle d’Uber sense sortir de mapes.

Quant a ‘Music’, l’app per escoltar música integra noves opcions com ara suggeriments de nous artistes i cançons segons els teus gustos.

D’altra banda es presenta una nova aplicació al sistema operatiu anomenada ‘HomeKit’ que permetrà fer servir l’assistent de veu ‘Siri”per controlar la domòtica de casa: llums, persianes, càmeres i sistemes de seguretat que es controlaran amb la veu.

Un altra novetat és una funció de transcripció de missatges de la bústia de veu. Per competir amb WhatsApp, s’ha actualitzat l’app de missatgeria ‘Messages’ amb noves opcions com ara l’accés ràpid a les imatges i una nova integració de càmera, emojis més grans i l’opció de substituir paraules per emojis al subratllar-les.

La nova versió del sistema operatiu serà compatible amb l’iPhone 5 o superior, iPad Mini 2/3/4, iPad de 4a generació, iPad Air i Air 2, iPad Pro i Pro 9,7″ i iPod Touch de 6a generació. De moment només s’obrirà la versió beta per a desenvolupadors aquest juliol, ii es preveu que sortirà per al públic en general a la tardor coincidint amb el llançament de l’iPhone 7.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live