Escola de Ponent la primera Smartschool de ViladecansL’alcalde de Viladecans Carles Ruiz participarà com a ponent en una de les taules rodones de l’Smart City Expo World Congress que se celebra a Fira de Barcelona des d’avui fins e dijous i on presentarà el cas de l’Escola de Ponent, la primera ‘Smart School’ de la ciutat. Sensors de llum, pissarres digitals, fibra òptica o plaques solars per a l’autoconsum d’energia són alguns dels elements que té aquest innovador edifici que vol ser un model per a altres equipaments de la ciutat.

L’escola, que s’ha estrenat aquest curs, disposa de pissarres digitals interactives, i en breu, tindrà accés a la fibra òptica de 100 Mb. Per una altra banda, l’edifici disposa de diferents elements energètics pensats per aprofitar al màxim els recursos naturals, generar energia verda i estalviar recursos. L’arquitectura de l’edifici és de “classe A” i té 394 plaques solars fotovoltaiques, 9 plaques solars tèrmiques per escalfar l’aigua sanitària i sensors de llums que regulen automàticament la lluminositat d’aules i lavabos. Uns sistemes que permeten produir de forma ‘neta’ el 70% de l’energia que el centre educatiu necessita.

Un altre element innovador que té és la caldera de condensació d’alta eficiència, que pot aprofitar el poder calorífic del vapor de l’aigua que genera, aportant-li un rendiment extra del 107%. A més, el sistema de ventilació està dissenyat per recuperar el 50% de l’energia de l’aire que surt de les aules de manera que l’aire calent que s’extreu de les aules es barreja amb el de l’exterior i així no es gasta tanta energia per tornar-lo a escalfar.

D’altra banda, el consum esta regulat per lectura a distància que permet controlar el consum en temps real, de manera que es poden analitzar patrons de consum, tenir un millor manteniment dels aparell i detectar de  forma ràpida i precisa possibles fuites. A més al ser un sistema a distància, el servei funciona sempre, cobrint terminis d’absència com les vacances escolars.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live