Les aplicacions de les noves tecnologies cada cop son més freqüents en el camp de la medicina. Així,  per exemple, tecnologies d’us quotidià com ara les dels smatphones i Internet poden ser molt útils per malats que han de prendre de forma escrupolosa una dosi de medicaments diària.

Dos exemples són els estoigs per a medicaments de Vitality o de AdhereTech que utilitzen sensors per controlar el consum dels medicaments, líquids o  píndoles, que contenen. També utilitzen indicadors lluminosos o acústics per avisar o recordar al pacient que cal prendre la medicació.

Així, els pots de medicament dotats d’una pila i un circuit electrònic poden comptabilitzar les vegades que s’obre i es tanca al llarg del dia, assumint que cada vegada que es fa és per accedir al medicament. Altres dissenys poden controlar que realment quan s’obre és per accedir a la medicació mesurant el pes o el volum del contingut. En aquest punt l’únic que de moment no es pot garantir que el medicament que surt de l’estoig realment sigui ingerit per la persona adequada.

En ambdós casos l’estoig per les pastilles es manté constantment connectat a Internet per si mateix, és a dir, a través d’una connexió 3G com la que utilitzen els telèfons mòbils. D’aquesta manera el pacient no s’ha de preocupar de connectar-lo a Internet via wifi o per telèfon mòbil. D’aquesta manera l’electrònica d’aquests aparells és relativament simple,  i per tant econòmica ja que tots els processos i càlculs, així com el sistema de notificacions i avisos, es processen en servidors remots a Internet que són els que proporcionen al pastiller la seva capacitat per fer coses que d’una altra manera seria impossible.

En funció de les dades enviades pel pastiller el sistema pot fer un seguiment de que la medicació es pren correctament, en la quantitat i freqüència establertes i de les que el sistema té constància per a cada pacient. Si el sistema detecta alguna disfunció a l’hora de prendre la medicació l’usuari rebrà una notificació a través d’un missatge de correu electrònic, un missatge de text al mòbil o directament a través del pastiller, mitjançant indicadors sonores o lluminoses.

Finalment, si és necessari el sistema pot alertar a terceres persones, cas d’un familiar, cuidador o persona de contacte. El sistema a més guarda les dades rebudes, de manera que es pot visualitzar un històric del consum dels medicaments.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live