Google Street View

L’artista canadenc Jon Rafman proposa una perspectiva variada del que passa al món a través d’una selecció d’imatges recollides de les fotografies que fan els cotxes de Google per el seu servei Street View.

El Street View es una tecnologia que l’empresa Google utilitza en el seu servei de cartografia Google Maps on s’ofereixen vistes panoràmiques des de diverses posicions al llarg de molts carrers del món. Va ser llançat el 25 de maig del 2007, originalment només en diverses ciutats dels Estats Units, i des d’aleshores s’ha anat ampliant per incloure a més ciutats i zones rurals de tot el planeta.

Cotxes amb càmeres de 9 lents instal·lades al seu sostre circulen per carrers i carreteres d’arreu captan imatges i moltes vegades s’obtenen fotografies inesperades que resulten diferents i que aquest artista canadenc no ha deixat escapar.

Entre d’altres trobem en el seu treball imatges d’incendis, d’atracaments, de prostitució, de fauna, de flora, de postes de sol o de persones escapant d’inundacions. Les imatges provenen de totes les parts del món per on passa Google Street View convertint aquesta eina en una màquina espontània de fotoperiodisme.

Per realitzar les fotografies Google utilitza vehicles que cada 10 – 20 metres de forma sistemàtica capten imatges dels carrers que després, mitjançant un software, s’enllacen per crear-ne imatges panoràmiques.  A la vegada, i de retruc, capten la vida dels seus habitants, i s’obtenen fotos com aquestes.

L’obra de Rafman ha tingut rellevància suficient com per ser exposada al New Museum de Nova York i també se’n pot veure una mostra al seu lloc web http://9-eyes.com/.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live