Google DocsLa plataforma ofimàtica de Google es renova amb sis noves funcions per millorar l’experiència en plataformes mòbils i competir amb Microsoft Office.

A partir d’ara, si fem servir Google Docs en un ordinador, tindrem una nova opció d’escriptura per reconeixement de veu des de Chrome. Només s’haurà d’activar la funció de micròfon de la barra de menús i començar a dictar.

Pels usuaris d’Android, s’ha creat una funció de cerca integrada a Docs similar a la de la versió per a ordinador. L’objectiu de Google és fer més senzill inserir continguts que els usuaris troben al mateix temps que continuen escrivint en el mòbil. Així, serà més ràpid i fàcil inserir imatges i copiar i enganxar textos des del mòbil.

D’altra banda, s’ha afegit un historial de versions de manera que anomenat ‘ver nuevos cambios’ on podrem seguir totes les modificacions que s’han fet en un text col·laboratiu.

Per la seva part, Google Sheets, l’eina d’edició de fulls de càlcul, compta amb una nova funció anomenada ‘explorar’ que permet gestionar de forma més eficient grans conjunts de dades a través de la generació automàtica de gràfics que permeten visualitzar ràpidament les dades més significatives del full de càlcul.

Quant a la versió d’escriptori, tant Docs, com Sheets i Slides comptaran amb una àmplia gamma de plantilles que les equipararan a les dels programes de Microsoft o iWork.

Altres novetats som millores en l’eina de formularis Google Form, que ara permetrà inserir amb facilitat elements multimèdia, o en l’eina Google Clasroom, que fan servir els mestres per gestionar l’intercanvi de materials digitals entre els alumnes, compta a partir d’ara amb una extensió a Chrome que permet al professor enviar una URL automàticament a tots els seus alumnes.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live