Telèfon mòbilFa pocs dies parlàvem de la instal·lació a Barcelona del Mobile World Centre Espai Moviestar que s’ha ubicat a l’antic edifici de la telefònica de Plaça Catalunya a Barcelona. A part de les exposicions sobre l’evolució dels mòbils i les propostes de futur podem trobar un important recull de dades sobre l’evolució de l’ús dels telèfons mòbils.

Entre les dades referents a Espanya destaca que el 79% de la població espanyola té telèfon mòbil dels quals la gran majoria són smartphones. La penetració d’aquest tipus de telèfon intel·ligent és del 63,2%, sent l’estat líder en Europa. A més, el 91% dels usuaris d’aquests dispositius els tenen a l’abast de la mà les 24 hores del dia, set dies a la setmana.

En total al món hi ha 6.391.856.049 dispositius mòbils connectats, que equivaldrien al 87% de la població mundial. En canvi, són la meitat, 3.148.041.465, les persones que tenen telèfon mòbil. A Austràlia, per exemple, el 93% de la població disposa de telèfon mòbil, mentre que a Corea del Nord aquesta xifra baixa fins al 6%.

En quant a la forma de connectar-se a Internet es calcula que el 2014 la connexió a través de  smartphones superarà les connexions a través d’ordinador. A més es calcula que el 2015 la meitat de la població mundial estarà connectada.

Per països,  Taiwan és el país amb l’índex més elevat de persones connectades, seguit per Austràlia, Singapur, Finlàndia, Hong Kong, Corea del Sud, Estònia, Dinamarca, Albània i Japó.

Entre les accions més realitzades per els usuaris dels mòbils intel•ligents destaquen consultar el correu electrònic o participar a les xarxes socials. Així el 75% dels correus electrònics s’obren des de dispositiu mòbil i de mitjana els usuaris passen 24 minuts connectats a Facebook i 21 minuts al Twitter.

Amb aquestes dades no és estrany l’important creixement del mercat d’aplicacions de mòbils. Els usuaris de smartphones tenen una mitjana de 41 aplicacions al mòbil i els darreres 3 anys se n’han desenvolupat més de 300.000.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live