Una vintena de famílies de Viladecans ja disposen de serveis tecnològics de banda molt ampla com els que són comuns als països del món més avançats tecnològicament, com Corea del Sud i el Japó. Aquestes llars són les primeres en participar en el projecte W!cable, la prova pilot de la nova xarxa municipal de fibra òptica a través de la qual operadors de telecomunicacions ofereixen serveis.

L’experiència, pionera a Espanya en plantejar una iniciativa a nivell de ciutat en la qual col·laboren un ajuntament que desplega la xarxa de fibra òptica i les empreses que en proveeixen els serveis, permet que més de 2.000 llars del municipi puguin contractar aquests serveis innovadors durant la prova pilot. Aquesta es realitza a les zones de Gabrielistes, Campreciós i Sales amb la participació inicial de les companyies Adamo i Orange, a les quals s’espera que se n’afegeixin altres en un futur proper.

Des del mes de març, les dues operadores estan realitzant proves de connectivitat amb usuaris reals per comprovar el funcionament correcte de la infraestructura desplegada. Aquesta vintena de famílies ja poden gaudir d’alta connectivitat i serveis integrats de veu, dades i televisió. A partir de l’1 d’abril les operadores iniciaran la comercialització entre les llars incloses a la prova pilot, que podran tenir els mateixos serveis de manera progressiva.

L’Ajuntament també contempla el desenvolupament de nous serveis avançats de telecomunicació d’interès ciutadà dins del projecte, en línia amb els objectius de l’Agència Digital Europea. Es preveu que, en finalitzar aquest pla pilot, l’equipament instal·lat podrà donar servei a les possibles ampliacions de xarxa que es produeixin en el municipi amb l’objectiu d’estendre l’experiència a d’altres ciutadans.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live