Al voltant d’uns 100 milions de ciutadans de la UE mai s’ha connectat a Internet i es detecta una àmplia divisió entre el nord i el sud segons una estadística d’Eurostat.

Així, a tall d’exemple més de la meitat de la població de Romania i una mica menys de la meitat dels que resideixen a Bulgària, Grècia, Xipre i Portugal no tenen accés a Internet a casa, i un 24 per cent de la població d’entre 16 i 74 anys dels 27 països de la Unió mai ha accedit a Internet.

Les diferències entre països son prou importants, tan sols un 45 per cent de la població  es connecta a Bulgària, enfront del 94 per cent a Holanda. Altres dels països més avançats quant a connexió a Internet són Luxemburg, Suècia i Dinamarca, que tenen tots uns índexs per sobre del 90 per cent.

A la part baixa de la taula, un 54 per cent dels que resideixen a Romania mai ha usat Internet, ja sigui a través d’un accés a casa, en un cibercafè o en un mòbil avançat.

En el nostre cas, España una economia moderna en el si d’Europa, té un índex relativament modest d’accés a Internet i de comerç electrònic: només el 64 per cent de les llars estan connectats i només el 39 per cent de la població compra en línia, segons les xifres.

Els països amb índexs d’ús més baix també tendeixen a ser els que posseeixen el menor nombre de connexions fixes de banda ampla i els qui fan un ús menor del comerç electrònic.

Els negocis en línia estan més avançats en el Regne Unit, Dinamarca i Suècia, on van contribuir amb entre un 5,8 per cent i un 7,2 per cent al Producte Intern Brut del 2009, segons el grup Boston Consulting.

El Regne Unit, la tercera economia de la UE després d’Alemanya i França, s’ha convertit en la força dominant en el comerç en línia i en els serveis governamentals, atès que més del 80 per cent de la seva població d’entre 16 i 74 anys van fer compres a Internet en l’últim any.

Els índexs més baixos es van registrar de nou a Romania i Bulgària, amb prou feines un 13 per cent dels enquestats. Per veure els resultats complets del sondeig, feu clic a Eurostat

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live