SIMO_2016Més de 240 empreses tecnològiques van presentar la setmana passada les seves novetats en el camp de la tecnologia per l’educació per tal d’afavorir l’adquisició de coneixements per part de les noves generacions natives digitals.

Entre les propostes presentades a la fira destaquen l’aposta de Samsung per aplicar la realitat virtual amb el ‘Virtual School Suitcase’ basat en el casc de realitat virtual Samsung Gear VR i els continguts educatius multidispositiu. Amb aquest dispositiu, per exemple podran tenir una experiència gairabé real submergint-se a l’oceà i veure les diferents especies marines, podran explorar i obtenir-ne informació. A més el professor rebrà a la seva tauleta en temps reals els resultats de les diferents tasques que han de fer els alumnes per tal d’avaluar-los.

Per la seva part, Microsoft presenta una versió educativa del seu popular joc Minecraft.  Entre les novetats que inclourà el joc, trobarem la ‘Classroom Mode’ (Mode Aula), una ‘app’ complementària que mostrarà un mapa del món Minecraft, amb la llista d’estudiants que la fan servir i amb una funcionalitat que permetrà al docent situar l’ estudiant. A més inclourà un xat, noves funcionalitats en el joc, entre les quals s’inclouen l’actualització de Windows 10 i una interfície d’usuari actualitzada, amb pistons i aplicacions ‘Red Stone’, element clau per a de Minecraft.

D’altra banda, Microsoft esta treballant amb la comunitat educativa per adaptar les aules a l’era digital a través de ‘Microsoft Educator Community’, una eina que ha estat reconeguda com a la millor xarxa social educativa en aquesta edició de la fira.

Per la seva part, HP ha presentat el seu programa HP Intel Teacher Ambassodors, van orientats al canvi metodològic, a la capacitació dels docents i equip directiu, i l’ús d’eines digitals realment innovadores. D’altra banda , també ha presentat la seva ‘aula del futur’ amb la colaboració de SMART i Intel.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live