Un mapa representa els països pel nombre d'usuaris d'Internet
El mapa de Information Geographies Internet Population and Penetration, representa la mida dels països segons la penetració d’Internet i al nombre total d’usuaris d’Internet que hi ha a cada país-amb dades del Banc Mundial de 2011.

El Banc Mundial ha fet un seguiment del nombre d’usuaris d’Internet i les connexions d’Internet per cada país des de la dècada de 1990 com a part del seu projecte d’Indicadors de Governabilitat Mundial.

Les dades es visualitzen amb un cartograma en forma d’hexàgon en què la mida de cada país es dibuixa sobre la base de la seva població d’usuaris d’Internet. Cada hexàgon representa al voltant 300.000 usuaris d’Internet. Els països amb menys d’aquesta xifra han estat retirats del mapa. En quant a la taxa de penetració d’Internet, els tons més foscos indiquen majors nivells d’ús d’Internet en la població .

mapaAmb aquest resultats Xina és el país amb més població connectada a Internet seguida dels Estats Units, Índia i Japó.

Àsia és el continent amb més població connectada a Internet, un 42% dels usuaris d’Internet del món viuen son de la Xina , l’Índia i el Japó que acullen més usuaris connectats que Europa i América del Nord juntes.

En quant a la penetració d’Internet les taxes més elevades es donen a Europa  amb un 80%. Entre els països emergents destaquen els d’América Llatina que arriben a tenir més de 40 % dels seus ciutadans com a usuaris d’Internet.

D’altra banda, alguns països africans han experimentat un creixement sorprenent. En els últims tres anys, gairebé tots els països del nord d’Àfrica han duplicat la seva població d’usuaris d’Internet. Kenya, Nigèria i Sud-àfrica, també ha experimentat un creixement massiu, però més de la meitat dels països de l’Àfrica Subsahariana tenen una penetració d’Internet de menys de 10% , i s’han vist molt poc creixement en els últims anys .

Per tant, és important recordar que malgrat els impactes massius que Internet té sobre la vida quotidiana de moltes persones, la majoria de persones al nostre planeta es mantenen totalment desconnectats. Només un terç de la població mundial té accés a Internet .

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live