fibra_opticaUn estudi de la UE revela que Espanya és després de Xipre el país on l’accés a Internet resulta més car.

Segons l’estudi, que ha presentat la Comissió Europea i que té en compte el poder adquisitiu i l’oferta en cada Estat membre, els usuaris d’Internet a Espanya van pagar el 2013 al voltant de 40 € com a mínim per una connexió estàndard d’entre 12 i 30 Mbps, el preu més elevat de la UE després de Xipre, on el menys que es va pagar per aquesta mena de servei va ser 46 euros.

En canvi, Lituània i Romania van ser els països que van oferir un preus més baixos, al voltant dels 10 -11 €.

Els preus a Espanya oscil·laven entre els 40 – 60 € mentre que a Xipre o feien entre els 46-90 €. Les disparitats més marcades entre el preu més baix i el més elevat van ser les de Polònia (entre 20 i 140 euros) i les de Croàcia (entre 30 i 121 euros).

La CE va explicar que per determinar quin és el país més car el que s’ha de tenir en compte és el preu mínim al qual els usuaris poden obtenir el mateix servei, per això no es pot considerar que els més cars són Polònia i Croàcia, ja que en els dos casos s’ofereix la mateixa connexió a internet que a Espanya a un preu mínim menor.

La Comissió Europea també ha analitzat el funcionament del mercat de banda ampla a Europa i conclou que pràcticament no hi ha pautes de coherència. Destaca que el 66% dels ciutadans no saben quina velocitat d’internet han contractat i que els consumidors només obtenen, com a mitjana, el 75% de la banda ampla que han contractat.

Sobre les disparitats de preus senyala que es deuen en gran mesura a la persistent fragmentació del mercat que continua funcionant sobre la base de 28 mercats nacionals.

Finalment, el Parlament Europeu votarà la setmana que ve un conjunt de mesures proposades per la CE precisament dirigides a solucionar aquesta situació, a fomentar la transparència i a reforçar els drets i serveis per als consumidors.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live