Televisor 3D sense ulleresToshiba ha iniciat la comercialització a Espanya del primer televisor 3D sense ulleres de gran format del món. Denominat 55ZL2, té una pantalla de 55 polzades (138 cm) i no requereix ulleres per veure els continguts en tres dimensions. Es tracta del primer televisor domèstic que incorpora una pantalla QUAD Full HD, que permet la visió simultània de les imatges en 3D per un ampli nombre d’usuaris i reprodueix continguts 2D amb una resolució quatre vegades superior.

El nou televisor presentat per Toshiba va equipat amb un motor de vídeo multiprocessador CEVO ENGINE, que també sustenta les aplicacions Smart TV (accés a Internet, enregistrament en USB i disc dur) i Personal TV. També disposa d’auto calibratge que segons la companyia ofereix una qualitat d’imatge d’un estudi de producció.

La tecnologia 3D sense ulleres s’assenta en el principi estereoscòpic que envia de manera simultània una imatge a l’ull esquerre i una altra diferent al dret. Ambdues imatges són recompostes pel cervell creant l’efecte 3D. Per a això, Toshiba ha desenvolupat una làmina de micro lents a la pantalla que guia la imatge correcta a cada ull dels usuaris.

Al 55ZL2, el motor CEVO ENGINE facilita fins a nou punts de vista, el que crea nou zones d’angle de visió davant del televisor. Això permet que fins a nou persones vegin de manera simultània imatges en 3D sense ulleres.

Per optimitzar la visió en les diferents zones respecte a la situació dels usuaris, el 55ZL2 incorpora una aplicació per al seguiment de la cara. El sistema detecta als usuaris i la seva posició i utilitza les lents per ajustar una àrea de visió a cada usuari.

El 55ZL2 és el primer televisor domèstic amb un panell de resolució de 3.840 per 2.160 píxels, és a dir 4K o Quad Full HD. Toshiba ha explicat que la seva tecnologia treu també el màxim partit a aquest panell quan reprodueix contingut 2D, ja que escala les imatges fins a una resolució quatre vegades superior a la de Full HD.

A més de la seva capacitat 3D, el 55ZL2 ofereix prestacions d’un televisor Smart TV. En aquest sentit, el televisor es pot connectar a Internet, disposa d’un suport HbbTV i es pot gestionar des d’un ‘smartphone’. A més és capaç d’emmagatzemar la configuració, llista de canals, continguts i nivell de volum preferits de fins a quatre usuaris diferents.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live