Geek SherpaEls amants de l’art electrònic a la Barcelona compten amb un interessant recurs: una guia anomenada Geek Sherpa que proporciona informació sobre botigues especialitzades on trobar components i alhora serveix com a magatzem de projectes on explorar noves idees i descobrir el treball d’artistes de l’electrònica.

La idea prové de Soon in Tòquio i ha estat desenvolupada per Aer Studio, entitat dedicada a la investigació en noves tecnologies, conceptes i dissenys, com a projecte del Màster d’Interacció Avançada de IAAC (Institut Avançat d’Arquitectura de Catalunya).

El nom del projecte fa referència als geeks, un terme que sol traduir com ‘amants de la tecnologia’, així com als ‘sherpas’ (com els de l’Himàlaia) que en aquest cas actuen com a guies perquè artistes d’altres especialitats s’apropin a la tecnologia.

El projecte Geek Sherpa consta de dues àrees ben diferenciades. A la primera hi ha la Guia Geek Sherpa, que és bàsicament un mapa de Barcelona amb totes les botigues, locals i llocs interessants on aconseguir materials per fabricar obres de tot tipus.

Això inclou des de botigues de components electrònics a altres materials, llocs on comprar bombetes, cordes o paper pintat, o vells racons on trobar màquines antigues de restaurar o de les que extreure peces.

De cada local s’inclou informació sobre la ubicació i una descripció completa, fent de la web un recurs molt útil per als aficionats al tema.

L’altre àrea està dedicat als Projectes Geek Sherpa. Aquí s’incorporen bàsicament els projectes de Màster en Interacció avançada juntament amb imatges de com són i instruccions sobre la seva construcció i nivell de dificultat.

Inicialment hi ha tres projectes, però s’aniran completant a poc a poc amb la resta de treballs i aportacions dels voluntaris. Al costat de cada muntatge apareix també la llista de materials i botigues de la guia on es poden aconseguir aquests components.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live