La bicicleta intel·ligent ja és aquí, Cobi recull innovacions que fins ara podíem trobar en altres projectes, i que ara es reuneixen en un de sol. Així aquesta bicicleta combina il·luminació dinàmica, llums de gir, recàrrega del nostre smartphone i comandaments remots.

Els creadors de Cobi han treballat per tal d’ajuntar els dispositius mòbils dels usuaris i la seva bicicleta i dotar-la de gadgets intel·ligents controlats a través de smartphone. Per facilitar el seu control s’ha creat una mena de joystick que permet controlar totes les possibilitats de la bicicleta sense deixar anar el manillar.

CobiAixí, la bicicleta compta amb un sistema de llums que s’encenen quan detecten la foscor. La llum del darrere s’il·lumina quan frenem i també pot marcar automàticament quan girem. Tot això es controla a través del nostre smartphone que se situa en un acoblament especial del manillar que a més serveix per recarregar la bateria del nostre mòbil.

De moment, el suport és compatible per a iPhone 5, 5C, 6 i 6+; Samsung Galaxy S4 i Galaxy S5; i Nexus 5. A través de la interfície que s’ha creat per al nostre smartphone comptarem amb navegació GPS, amb mapes i rutes, sincronització amb aplicacions per fer exercici com ara Apple Health o Google Fit. El seus creadors, a més, han incorporat diversos sensors, com ara acceleròmetres, altímetres, baròmetres i sensors de lluminositat per tal que els mesuraments siguin el més exacte possibles.

A més, el sistema s’adaptarà a l’aparició de nous gadgets, així per exemple, ja s’ha implementat la possibilitat de controlar la reproducció de cançons de Spotify a través del joystick de comandament o la possibilitat de rebre o fer trucades.

Aquesta bicicleta s’ha promocionat a través de Kickstarter i ja s’han recollit diners suficients per fabricar-la en sèrie, de manera que, a partir de juny de l’any vinent es vendran a un preu entre els 100 – 160 dòlars per als primers que van aportar diners per aquest projecte.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live