Investigadors britànics han desenvolupat un escàner de cos sencer domèstic gràcies a Kinect, que ofereix mesures precises i podria impulsar la compra de roba ‘online’. La imatge en tres dimensions es correspondria amb les dades de les botigues per assegurar les mesures de les peces.

Amb aquest invent, el sector tèxtil podria llençar-se al mercat online, on de moment no s’ha destacat com ara altres en el comerç electrònic, com la música, els llibres i l’electrònica.

El nou escàner està sent desenvolupat pel London College of Fashion, investigadors de vídeo d’imatges de la Universitat de Surrey i la companyia Bodymetrics.

La companyia ja té en les botigues escàners que utilitzen els sensors de moviment del dispositiu de Microsoft Corp Kinect a Bloomingdale als Estats Units, Selfridges i new look a Gran Bretanya, i Karstadt a Alemanya.

Algunes empreses, com a Berlín Upcloud, ja ofereixen escàners domèstics que utilitzen una càmera web, però els desenvolupadors britànics diuen que el seu sistema és capaç de mesurar amb molta més precissió.

Amb aquest sistema, els compradors tindran una referència de les seves mesures i podran fer-se una fotografia per calcular la resta de les seves característiques físiques. L’escàner utilitza totes aquestes mesures, combinades amb les proporcions generals d’una persona per construir una imatge en 3D. Combinant això amb la informació de mida dels minoristes, el sistema també permetria superar el problema de la mida de les peces que no s’ajusten.

La tecnologia es basa en el treball previ de la Universitat de Surrey, que es va utilitzar per crear personatges animats en jocs com els Sims.

Via PortalTic

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live