Eurostat_LogoUn informe d’Eurostat, l’oficina estadística de la Comissió Europea, assegura que el percentatge d’habitants que es connecten diàriament s’ha duplicat en els darrers vuit anys.

Segons aquest informe, la proporció de ciutadans entre 16 i 74 anys de la UE que es connectaven diàriament a Internet l’any 2006 era d’un 31 % mentre que enguany la xifra arriba al 65% de la població.

D’altra banda, també ha disminuït el percentatge de gent que mai s’ha connectat a Internet, encara que hi ha països on encara aquest nombre és significatiu com és el cas de Romania on es troba al voltant del 40% de la població. Altres estats amb una proporció elevada són Bulgària amb 37%; Grècia un 33%, Itàlia un 32% i Portugal, un 30%. En canvi, a Dinamarca representa només un 3%, Luxemburg 4%, Holanda 5%, Finlàndia 6%, Suècia 6% i el Regne Unit un 6%.

En el cas d’Espanya, el percentatge de població entre 16 i 74 anys que es connecta cada dia a Internet ha passat del 24% de 2006 a un 60% en l’actualitat. Quant a la proporció de gent que mai s’ha connectat a la xarxa s’ha passat del 48% de 2006 a un 20% enguany.

D’altra banda, l’estudi també s’ha centrat en l’ús que fan els europeus de l’emmagatzemament d’arxius al núvol. Actualment un 21% de la població entre 16 i 74 anys fan servir el núvol per guardar fotografies, música, documents o vídeos. Aquesta proporció augmenta a un 35% entre els joves de 16 a 24 anys.

En el cas espanyol, un 24% dels ciutadans fan servir el núvol per guardar els seus arxius i entre els més joves la proporció augmenta fins al 44%. A l’altra banda, trobem Dinamarca on el 42% dels internautes fan servir el cloud i entre els seus joves la proporció és de 63%.

Cal remarcar, però, que la majoria utilitzen serveis de cloud gratuïts, tan sols un 11% contracta els de pagament, encara que hi ha països com Suècia i Dinamarca on el percentatge puja fins al 20%.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live