Avui divendres i demà dissabte l’auditori Atrium Viladecans acollirà la segona edició del festival internacional de curtmetratges en 3D Dogville de Viladecans.

El festival s’iniciarà a partir de les 9 hores amb l’acte d’inauguració per part de María Salmerón, tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Polítiques d’Ocupació i Impuls a la innovació, Iván Cabrera, representant de l’organització del Festival, i el periodista i cineasta Jordi Llompart, d’Orbitamax.

Enguany el festival compta amb tres seccions diferenciades (DogVille Pro, DogVille Kids i DogVille 3D Film Festival) a les quals se suma DogVille Night.

El DogVille 3D Film Festival – Concurs de curtmetratges en 3D aquest any compta amb una trentena de curts procedents d’una dotzena de països. El passi de la vintena de curtmetratges preseleccionats -que superen les dues hores de projecció- i la cerimònia de lliurament de premis es duran a terme el dia 14 d’abril, a partir de les 16 hores.

Per als professionals el festival repeteix les sessions del DogVille Pro on hi haurà conferències, taules rodones i espais de networking. D’una banda, hi ha programades presentacions com la del Col·legi Oficial d’Òptics I Optometristes de Catalunya (COOOC), en què s’exposaran les últimes conclusions sobre la visió binocular. També la Eurostereo Foundation, en col·laboració amb l’Stéreo Club Frances, durà a terme la seva reunió bianual en el marc de DogVille.

Pel que fa a les conferències previstes, destaca la del Dr. Antonio de Lacy, que narrarà la seva experiència coordinant l’equip d’especialistes que van dur a terme més d’una dotzena d’operacions utilitzant la tècnica d’Alta Definició en 3D (HD3D) en cirurgia laparoscòpica.

També tindrà una important presència la primera pel·lícula espanyola de terror en 3D, ‘XP3D’. Sergi Vizcaíno, Jordi Bransuela, de l’ESCAC, i Julian Napier, director del film ‘Carmen 3D’, oferiran una Master Class sobre grans produccions en tres dimensions als assistents al DogVille Pro.

Finalment, els participants del Dogville Pro podran assistir a una Master Class de grans produccions cinematogràfiques d’animació a càrrec de Nico Matji, de La Festa PC, i Josep M. Aragonés, d’Apuntolapospo.

Dues taules rodones es duran a terme al matí. En primer lloc, Pol Torrents, director de fotografia, Paulí Subirà, de TV3, Raúl González, de Kronomav, i Estíbaliz Ortega, de Prisa TV, tractaran la realització 3D en directe. En acabar, Josep M. Aragonés, d’Apuntolapospo, Ferran Molinas, de TV3, i Jordi Llompart, d’Orbitamax, conduiran el debat al voltant dels sistemes de conversió del 2D al 3D.

Ja a la tarda, es debatrà sobre els problemes i solucions a l’exhibició de pel·lícules en format 3D, comptant amb Tomàs Naranjo, de Kelonik, Àlex Nebot, de Cinesa, i Jaume Tarrazón, d’ACEC.

Per al públic en general, aquest any s’ha ampliat l’oferta cinematogràfica amb l’estrena de DogVille Night, una marató de pel·lícules estereoscòpiques per a la nit de divendres.

La primera de les tres pel·lícules escollides és ‘XP3D’, de Sergi Vizcaíno, la primera pel·lícula espanyola de terror en 3D.

En segon lloc es projectarà ‘Pina’, de Wim Wenders. L’ús artístic del 3D que el director alemany ha dut a terme en últim treball li ha valgut el premi al millor documental del 2011 en els European Film Awards i de l’Acadèmia Alemanya. També ha estat nominada als BAFTA, els British Independent Film Awards i els Òscars.

Finalment la sessió es tancarà amb la projecció de dos concerts un de Deep Purple i un altre Yes.

Dissabte almatí serà el torn dels més petits amb una nova edició del DogVille Kids amb la projecció de la pel·lícula d’animació ‘Gnomeo i Julieta’, en un únic passi, el dissabte 14 d’abril al matí.

El mateix dissabte 14 es clausurarà aquesta segona edició després del lliurament de premis, que s’iniciarà a les 20 h. La cerimònia, que presentarà el periodista i crític de cinema Àlex Gorina, comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

Podeu consultar tota la informació sobre el festival a http://www.dogvillefestival.com/

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live