Ja està disponible a Google Play, la botiga d’aplicacions per Android, l’aplicació Sherpa en versió “en proves” gratuïta. Sherpa és un assistent per veu que permet entre d’altres enviar un missatge, programar una cita al calendari, publicar a Facebook, localitzar restaurants propers o reproduir música.

Un sistema sofisticat permet a aquesta aplicació entendre la forma de parlar normal, fins i tot col•loquial, de les persones. Així que funciona no a base d’ordres sinó que es capaç d’esbrinar el que se li demana, per exemple es capaç d’entendre que preguntes com ‘Hauré de paraigües avui?’ o ‘He de agafar roba d’abric?’ es refereixen a que l’usuari necessita accedir a la informació meteorològica. O fins i tot que únicament necessita una resposta directa com ‘si, agafa l’abric perquè farà fred a la tarda’ o ‘no, avui no et caldrà el paraigua’.

Sherpa assistent de veu en espanyol per a AndroidDepenent de la consulta o necessitat de l’usuari Sherpa pot donar resposta per si mateix o recórrer a altres aplicacions o funcions del telèfon. Per exemple, si volem indicacions per anar a un lloc, Sherpa entén la pregunta i, després d’aclarir si es vol anar caminant, en cotxe o en transport públic, envia la consulta completa de l’usuari a la aplicació Google Maps (o una altra aplicació de navegació GPS) des de la qual es completa la petició feta inicialment.

Un altre exemple del que pot fer: si demanes els resultats de bàsquet, Sherpa preguntarà si de la lliga ACB o de la NBA, i en funció de la resposta que doni l’usuari obrirà el navegador web cap a una pàgina a Internet o una altra.

En canvi, si demanes quant jugarà el teu equip de futbol, respondrà mostrant una taula amb els pròxims partits que jugarà aquest equip de futbol, tant a la Champions League com a la Lliga.

En altres casos però és inevitable haver de parlar d’una manera menys natural, més proper al ordre de veu com ara per demanar baixar el volum de l’aparell, o cal ser específic sobre el que es vol fer, per exemple distingir si es vol enviar un missatge (que per defecte seria un SMS) o un missatge de correu electrònic.

El text es pot dictar abans en Sherpa o redactar un cop oberta l’aplicació amb el convertidor de veu a text d’Android. O teclejar, és clar. Opcionalment es pot configurar l’aplicació perquè, a més de mostrar els resultats en pantalla Sherpa els llegeixi en veu alta.

L’aplicació és una versió beta que encara ha de millorar, ha d’afinar en la seva  velocitat de resposta.  Sherpa aprèn de l’usuari i guarda l’ après a Internet, de manera que totes les millores estan disponibles per a l’usuari encara que utilitzi el servei des de diferents dispositius.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live