mSchools ‘mSchools, el programa educatiu enfocat a promoure la creació d’aplicacions mòbils per part d’estudiants de secundària arriba a la tercera edició i s’amplia als alumnes de tercer d’ESO.

Aquest programa, impulsat per la Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, va començar fa dos anys amb la integració de competències digitals al currículum escolar a través del programa ‘Mobilitzem la Informàtica’ que fins ara es cursava a 4t d’ESO i que ja han fet més de 18.000 alumnes.

Aquest programa es basa en quatre accions: App Education, centrada en el disseny d’aplicacions i el desenvolupament de prototips d’aplicacions a partir de l’assessorament i la col·laboració de la indústria local; Mobile Learning Awards, reconeixement a la innovació educativa del professorat i a la creativitat dels alumnes en l’ús educatiu de les tecnologies mòbils; Mobile History Map, projecte col·laboratiu de geolocalització del patrimoni cultural amb tecnologies mòbils, i mEducation, programa dissenyat per fomentar iniciatives locals de mEducation amb participació conjunta d’agents de la indústria tecnològica i del sector educatiu.

Com a resultat d’aquestes accions, el Mobile History Map, ja ha arribat a més de 4.000 alumnes de 600 centres de Catalunya. MHM és una iniciativa dirigida a alumnes de 5è i 6è de primària, secundària i Formació professional.

D’altra banda, des de maig d’aquest any funciona mSchools Toolbox, un catàleg en línia d’aplicacions per a dispositius mòbils avaluades per docents seguint criteris d’adequació curricular. L’eina permet al professorat i a les famílies descobrir i compartir aplicacions per utilitzar a l’aula i a casa.

Comparteix
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • MySpace
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • Live